Eikenprocessie rupsen – Huisartsenpraktijk Lemelerveld – Lemelerveld

Welkom bij Huisartsenpraktijk Lemelerveld

Welkom op de website van onze huisartsenpraktijk. We hopen dat we u met deze webpagina's nog beter kunnen informeren over de praktijk.

Missie

Huisartsenpraktijk Lemelerveld staat voor toegankelijke en hoog kwalitatieve eerstelijns huisartsengeneeskundige zorg in en rond Lemelerveld geënt op de richtlijnen van onze beroepsgroep.

Laagdrempelige en toegankelijke diagnostische, therapeutische en preventieve medische zorg. Waarbij de patiënt centraal staat en persoonlijke verlangens en wensen van de patiënt worden gerespecteerd.

 

Terug naar overzicht

Eikenprocessie rupsen

In deze tijden gaat zowel uw als onze aandacht voornamelijk naar de bestrijding van het coronavirus. Desondanks willen wij u via deze weg informeren dat de eikenprocessierups de komende maanden weer overlast kan geven.

Overlast
Vanaf mei tot juli zijn de eikenprocessierupsen actief en kunnen ze weer overlast geven. In juli verpoppen de rupsen tot vlinders. In de oude nesten zitten dan nog wel haren die bij aanraking klachten kunnen geven.

Klachten
De haren van de rups leiden tot jeuk, huidklachten, benauwdheid en mogelijk tot ontstoken/ dikke ogen. De klachten kunnen tot twee weken aanhouden, maar gaan in de meeste gevallen vanzelf over. Wanneer mensen veel last hebben van jeuk adviseren wij hun zalf met menthol, aloë vera of calendula te gebruiken. Die kunnen ze bij de drogist aanschaffen.  Alleen met oogklachten of wanneer mensen ernstige huid- of luchtwegklachten hebben kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Zie ook Thuisarts.nl

https://thuisarts.nl/eikenprocessierups/ik-heb-klachten-door-eikenprocessierups

Publicatiedatum: 17-05-2021