Verpleegkundig specialist in de huisartsenpraktijk – Huisartsenpraktijk Lemelerveld – Lemelerveld
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Lemelerveld
Vilstersestraat 37 8152 AA
Lemelerveld

Terug naar overzicht

Verpleegkundig specialist in de huisartsenpraktijk

Verpleegkundig specialist in de huisartsenpraktijk

Vrijdag 23 september heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en ben dan nu officieel in dienst als verpleegkundig specialist in Huisartsenpraktijk Lemelerveld.

 

Ik was voor veel patiënten al een bekend gezicht doordat ik al een aantal jaren als praktijkondersteuner somatiek in de praktijk werkzaam was.

Hieronder leg ik kort uit wat de functie verpleegkundig specialist inhoudt.

 

Een verpleegkundig specialist (VS) is een relatief nieuwe beroepsgroep die verpleegkundige handelingen met medisch technische handelingen combineert. Om te kunnen werken als VS moet men een geaccrediteerde masteropleiding hebben behaald.

In deze functie wordt gewerkt tussen het gebied van de verpleegkunde en geneeskunde in. Zo is de VS voor een deel verantwoordelijk voor medische aspecten van de behandeling en verder ook voor een deel verantwoordelijk voor de verpleegkundige handelingen met betrekking tot de patiënt.

Een VS is volledig bekwaam en bevoegd om zelfstandig spreekuren te doen en bepaalde medische handelingen te verrichten.

 

Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in klachten en ziektes rondom ouderen. In de praktijk zal ik mij dan ook vooral richten op de ouderenzorg. Dit alles in nauw contact met alle zorgprofessionals en eventuele mantelzorgers rondom de patiënt waaronder ook uw eigen huisarts.

Daarnaast zie ik patiënten in mijn spreekuur met o.a. klachten of blessures aan de onderste of bovenste extremiteiten, huidklachten, wonden, urineweg- en circulatieproblemen.

Deze afspraken worden door de praktijkassistent in mijn spreekuur gepland. Mocht uw liever door uw eigen huisarts gezien worden kunt u dit altijd kenbaar maken.

 

 

Wiea Nijhoff

 

Verpleegkundig specialist

Huisartsenpraktijk Lemelerveld

Werkzaam: maandag, dinsdag, donderdag (om de week)  en vrijdag

 

Publicatiedatum: 17-10-2022